Actief in de buitenlucht, ontspannen in het hotel

Ontdek de leukste activiteiten voor de Veluwe en omgeving! Stap op de fiets en verken de gaafste mountainbikeroutes, word één met de natuur en maak een verfrissende wandeling door het bos. Dat en nog veel meer toffe to-do's!

Wandelen door de bossen
Hotel De Werelt in Lunteren ligt midden in de uitgestrekte, Veluwse bossen. Je vindt hier kilometers aan wandelpaden, met af en toe een uitkijktoren of wildobservatiepost. Loop je aan het begin van de ochtend of de avond? Dan is de kans heel groot dat er ineens een groepje reeën voor je neus het bospad oversteekt. Als je van een beetje uitdaging tijdens je wandeling houdt, ga je lekker geocachen. Welke wandelroute in de omgeving zoek jij uit? Trek erop uit en kom helemaal tot rust in de natuur!

Daag jezelf uit op de MTB-route Lunteren
Mountainbikeliefhebbers opgelet! In de omgeving van De Werelt vind je de MTB-route Lunteren. Een route van 31,3 kilometer met een mix van snelle singletracks, uitdagende klimmen, steile afdelingen en de onder mountainbikers befaamde Area 51... Je herkent de route aan de paaltjes met het internationale paarse mountainbike-symbool: twee rondjes en daarboven een driehoek. Kom je met de kids? Dan is de MTB-kinderroute bij Ede een aanrader. Deze speelse route is 4,5 kilometer en kinderen hebben er voorrang. Zelf geen mountainbike? Boek dan ons fietsarrangement!

Knoop je eigen fietstocht aan elkaar
Zin om de omgeving te verkennen? Pak dan lekker de fiets. Hotel De Werelt ligt aan het fietsknooppuntennetwerk van de ANWB. Via de fietsknooppuntenplanner stel je makkelijk zelf je route samen. Door de uitgestrekte Veluwse bossen, over het mooie platteland (tip: veel boeren verkopen streekproducten in kraampjes of boerderijwinkels), richting de uiterwaarden van de Rijn? Het kan allemaal!

Struinen over het Wekeromse Zand
Voor de duinen hoef je niet naar zee… Je vindt ze namelijk ook vlakbij hotel De Werelt. Een wandeling over het Wekeromse Zand is een absolute aanrader. Je loopt door het bos, over de heide en natuurlijk de indrukwekkende zandverstuiving. Struin lekker zelf rond of volg de rode paaltjes voor een mooie wandelroute van 7,5 kilometer. Onderweg kun je onder andere moeflons, heidekoeien en salamanders zien.

Meer to-do’s in de omgeving
Schijnt het zonnetje? Pak je zwembroek en trek erop uit om heerlijk te gaan zwemmen midden in het bos bij Bosbad Lunteren. Of verken Nationaal Park de Hoge Veluwe. Loop door het pittoreske dorpje Hoenderloo, waar je het lekkerste ijsje van de Veluwe proeft. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Toch liever iets minder actief? Bekijk dan eens de leukste uitstapjes in de omgeving van De Werelt. Dus: wanneer plan jij een nachtje, weekendje of een heerlijk ontspannen midweek weg?

Alle out-door activiteiten op een rijtje:

Meer weten of vragen over de activiteiten in de omgeving van De Werelt? Neem contact met ons op, wij helpen je graag op weg!

Neem contact op